woensdag 26 mei 2010

Een snurkende partner is slecht voor jouw gezondheid

Ongeveer 6,2 miljoen Nederlanders snurken. Al die houtzagers hebben een prima nachtrust, maar degene die ernaast ligt is er vaak een stuk beroerder aan toe! Ongeveer 6,2 miljoen Nederlanders snurken. Al die houtzagers hebben een prima nachtrust, maar degene die ernaast ligt is er vaak een stuk beroerder aan toe!

Dat een ronkende os naast je zorgt voor een slecht humeur wisten we al, maar het is ook niet goed voor je gezondheid. Meer dan de helft van de snurkers produceert namelijk net zoveel herrie als tijdens een gesprek (60 decibel), als dat van stadsverkeer (85 decibel) of nog erger, als dat van een concert (120 decibel)! En dat terwijl 45 decibel het maximale geluidsvolume is voor een gezonde nachtrust. Te veel lawaai tijdens je slaap kan dan ook leiden tot stress, hoge bloeddruk en concentratieproblemen. En voor sommige wanhopige stellen zelfs tot een echtscheiding...

Tijd om stappen te ondernemen dus. De drie gouden anti-snurk tips (onder het motto baat het niet, dan schaadt het niet): geen alcohol meer drinken binnen twee uur voor het slapen gaan, stoppen met roken en overgewicht voorkomen.

Bron: vrouwonline