donderdag 27 mei 2010

Hoe werkt NasiVent Tube?

Snurken is voor drie kwart van alle gevallen het gevolg van een te nauwe en geblokkeerde neusingang (zwakke neusvleugels), waardoor men op zijn zijde slapend te weinig lucht krijgt. Om toch meer lucht te krijgen gaat men op de rug liggen om door de mond te ademen, maar dan zakt de tong achter in de keel en blokkeert daar geheel (apneu) de luchtdoorgang , waardoor het weefsel plaatselijk gaat trillen en een snurkende geluid wordt veroorzaakt (snurken).

De tong kan de gehele luchttoevoer een aantal seconden afsluiten. Indien dit meerdere keren per nacht gebeurt is er sprake van apneu. Een apneu is zeer schadelijk voor de gezondheid. Voor meer informatie hierover zie....... (Engelse taal)

De NASIVENT Tube® is ontstaan tijdens een uitgebreid onderzoek, uitgevoerd in Duitsland door KNO artsen en een sportarts. Als resultaat is een product, de NASIVENT Tube®, ontstaan dat een simpele oplossing tegen snurken biedt.

dokter
Lees meer over de artsen die meewerkten aan het onderzoek en hun mening over geven over de NASIVENT Tube®


De NASIVENT Tube® helpt bij die groep mensen waarbij de oorzaak van het snurken in de neusblokkade ligt. Ingebracht nemen de pijpjes het model van de neus aan, zonder de neus te vervormen of onder druk te zetten. Hierdoor wordt de ademhaling door de neus voor de patiënt vergemakkelijkt. Dit heeft tot gevolg dat de zijslaaphouding in combinatie met ademen door de neus sterk wordt gestimuleerd. Snurken kan hierdoor helemaal verdwijnen of vermindert in ieder geval sterk. Tijdens het medisch onderzoek is gebleken dat de NASIVENT Tube® een positieve invloed heeft op apneu.