woensdag 2 juni 2010

Aromatherapie extra in de verf gezet tijdens Nationale Dag van de Slaap

aromatherapie-extra-in-de-verf-gezet-tijdens-nationale-dag-van-de-slaap_1_515x0.jpgDe Nationale Dag van de Slaap is vandaag aan zijn tiende verjaardag toe. Een ideaal moment om de balans rondom slaapproblemen op te maken.

De meest voorkomende slaapziekten zoals slaapapneu en slapeloosheid hebben een enorme invloed op ons dagelijkse leven. We worden alsmaar vermoeider, maken sneller fouten, zijn minder oplettend in het verkeer en prikkelbaarder voor onze omgeving. Om snel verlost te raken van deze problemen nemen heel wat mensen hun toevlucht tot slaapmiddelen en psychotrope producten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 13% van de Fransen een product gebruikt om in slaap te vallen. Op jaarbasis betekent dat een gemiddelde van 67 miljoen verkochte slaapmiddelen. Toch kan het ook anders, dat beweert Puressentiel althans. Zij komen op de proppen met een gamma producten gebaseerd op aromatherapie om je beter te doen slapen.

Volgens een intern onderzoek uitgevoerd door Puressentiel blijkt namelijk dat mensen door het gebruik van aromatherapie gemiddeld 93% beter slapen, de helft