dinsdag 1 juni 2010

Hoeveel decibel snurkt jouw partner?

Overschrijdt het snurkgeluid van je partner de 80 decibel? Richt dan je logeerkamer maar gezellig in en eigen je deze toe, want dan maakt je partner meer geluid dan de stofzuiger (70 decibel), alle reden dus om op te stappen en ik vrees tevens dat hier weinig of niets aan te doen is. Om iemands nachtrust te verstoren is slechts 30 decibel nodig…. ik bedoel maar!

Snurken is hoogst vervelend voor de niet-snurkende partner die wakker gehouden wordt door de decibels die haar of zijn partner produceert.

Te weinig slapen leidt tot concentratieproblemen, prikkelbaarheid en slaperigheid. Maar daar blijft het niet bij: één op drie snurkers geeft toe dat het gesnurk een negatieve impact heeft op hun relatie. Eén op de vijf zegt dat ook hun seksleven te lijden heeft onder het geronk.

Een kwart van de vrouwen zegt een snurkende partner ‘niet ideaal’ te vinden, voor snurkende vrouwen is de tolerantie nog minder: één op drie mannen vinden een snurkende vrouw onaantrekkelijk.

Maar hoe vervelend het gesnurk ook is: je doet er niets aan. Een kwart vlucht naar een andere kamer om toch maar te kunnen slapen. 65 procent port de partner zodat hij of zij op zijn zij gaat
liggen.

(bron: 50plus.blog