woensdag 2 juni 2010

Snurken is verleden tijd door de snurkbeugel

Een snurkkliniek in Amsterdam moet ervoor gaan zorgen dat snurk- en apneupatiënten zonder operatie geholpen kunnen worden. Op 1 december opent de kliniek in het WTC zijn deuren.

In Nederland snurken zo’n 6 miljoen mensen. Over het algemeen blijven de symptomen beperkt tot ronkende geluiden. Wat overigens wel vaak leidt tot een klagende bedgenoot.

Een op de tien snurkers heeft last van serieuze klachten. Ze lijden aan slaapapneu. Deze aandoening zorgt ervoor dat de ademhaling stokt tijdens het slapen. Dit kan ertoe lijden dat de persoon in kwestie de volgende dag last heeft van spierpijn, concentratieproblemen en vermoeidheid.

Opereren
Op dit moment kunnen patiënten in Nederland met snurk en/of apneuproblemen behandeld worden door zich te laten opereren of een behandeling te ondergaan met overdruk. Per december komt daar de mogelijkheid bij om via een nieuwe screening de klachten te behandelen.

In Europa zijn de afgelopen 12 jaar meer dan 35.000 patiënten met deze MRA/TRA snurkbeugel succesvol behandeld.

Snurkbeugel
Een gepatenteerde snurkbeugel zorgt ervoor dat de luchtwegen van een patiënt niet geblokkeerd worden tijdens het slapen. Het voorkomt dat de tong achterwaarts in de keel de luchtwegen versperd, wat normaal voor snurkgeluid en ademhalingsstoornis zorgt.

Bron: Senioren